KONINGSVOGELSCHIETEN SCHUTTERIJ ST. MARTINUS BORN OP ZONDAG 27 AUGUSTUS

Burgervogel- en Jeugdvogelschieten

 

Zondag 27 augustus 2017 houdt schutterij St. Martinus Born haar jaarlijkse Burger- en Koningsvogelschieten. Tijdens dit gezellige en altijd drukbezocht treffen, zullen de leden van de schutterij strijden om de koningstitel voor het jaar 2018. Wie zal de opvolger worden van de huidige koning Stan van Sloun? Samen met zijn koningin Kylie Brands heeft hij het afgelopen seizoen de schutterij uitstekend gerepresenteerd.

Om 13.00 uur wordt het Koningspaar afgehaald en vervolgens wordt er een bezoek gebracht aan het kerkhof alwaar de overleden leden van de schutterij worden herdacht, omstreeks 14.00 uur aankomst op ons Sjötteterrein en om 14.30 uur wordt er gestart met het schieten.

 

Eerst zal er geschoten worden om de titel van burgerkoning. Vorig jaar wist de heer Peter van Galen het laatste stukje van de vogel te verschalken. Met eer heeft hij de titel burgerkoning 2017 gedragen.

Iedereen die met de zware buks wil schieten op de burgervogel is van harte welkom op de schuttersweide. Let op: wel graag een geldige legitimatie meenemen.

 

NIEUW: Voor kinderen is er dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om met een windbuks te schieten op de jeugdvogel. Reuze spannend! Doe mee en wie weet word jij gekroond tot onze eerste jeugdkoning(in)!

 

Het koningsvogelschieten is elke jaar weer dé gelegenheid om onze sponsoren, “de vrienden van”, donateurs en deelnemers aan de spaarvarkensactie te bedanken. Zij hebben het mogelijke gemaakt een startkapitaal te vergaren voor de aanschaf van de nieuwe buks. Naast de kostbare aanschaf van onze nieuwe schuttersbuks zijn ook hoge kosten gemoeid aangaande onze uniformen en de instrumenten voor onze drumband. Iedereen wordt via deze weg alvast van harte bedankt voor de bijdrage.

 

Dit jaar zal tijdens het vogelschieten bijzonder aandacht worden besteed aan de “Vrienden van Schutterij St. Martinus Born” die de schutterij jaarlijks met een financiële bijdrage steunt. Het aantal leden groeit gestaag en dat geeft de schutterij een degelijk financieel fundament. Middels het uitreiken van een kleine attentie zal de schutterij een blijk van waardering geven.

 

Iedereen is van harte uitgenodigd om de festiviteiten bij te wonen en op de schutterslocatie te genieten van een hapje en een drankje.

 

 

De schutterslocatie is gelegen op Sportpark ‘Op den Toren’, Hennekuilstraat 6 te Born.